Dagsutflykt till Kinnekulle 2019-05-21

Dagen gynnades av vackert väder och vi for raka vägen över Lidköping till Munkängarna. Där fikade vi först i den underbara naturen, sedan strosade vi runt och iakttog de intressanta växterna i naturreservatet. Vi identifierade flera sällsynta blommor, som trivdes i den kalkrika myllan. Det var ramslök, gullvivor, getrams och förgätmigej m.m. En del större blomväxter såg vi redan från bussen, som midsommarblomster, brudbröd och teveronika och syrenerna stod i full blom. 

Kinnekullegården var nästa anhalt. Där passerade vi på att äta lunch och därefter åkte vi till Falk-ängens hantverksby. En del av stugorna var faktiskt redan befolkade, och damerna gick runt och tittade intresserat på de olika hantverkarna, som hade installerat sig. En del kostade faktiskt på sig en glass i värmen, medan de flesta herrarna slappade i skuggan. 

Efter sedvanliga avtackningar nådde vi hembygden nöjda och glada på eftermiddagen.

//Bengt-Erik Persson