Vättern runt

Vättern runt var målet för en resa med ett fyrtiotal aktiva seniorer en strålande vacker dag i maj. Resan gick först till Karlsborg, där guiden Berit Johansson berättade mycket engagerat om vad som hänt med alla militära byggnader som blivit tomma. Sedan gick färden till Olshammar för fika och ett besök i Birgittakyrkan.

Foto: B-M Håkansson

Resan fortsatte till Vadstena där hela sällskapet gick runt i centrum och tittade på andra intressanta byggnader i staden. Kvällen avslutades med en middag på klosterhotellet innan alla drog sig tillbaka till folkhögskolan för en god natts sömn

Foto: B-M Håkansson

Dag två började med ett besök på Ellen Keys Strand. Den villan lät Ellen Key bygga och där bodde hon de sista åren av sitt liv. Hon ville sedan att huset skulle få användas av trötta husmödrar som behövde semester och så används den än i dag. Ett besök vid fågelsjön Tåkern och besök i en chokladbutik hanns också med innan färden gick tillbaka till Grästorp

Foto: B-M Håkansson

De fantastiska vårdagarna bjöd på syrener i överflöd och många vackra gröna färger på växtligheten som en extra bonus under färden runt sjön Vättern.

// Kristina Segerfeldt