Resa till Sandgrund

Ett fyrtiotal Aktiva Seniorer har varit i Karlstad och Sandgrund för att titta på Lars Lerins fantastiska akvarellkonst. De möttes av en guide som berättade om Sandgrund och att där hade varit ett danspalats i flera decennier och först under de sista åren fungerat som utställningslokal för Lars Lerins målningar. Hon berättade också om de olika konstverken, vad som hade inspirerat konstnären och hur man kunde se hur han utvecklats. Från oljemålningar till den avancerade akvarellmålare han är idag. En intressant redogörelse.

Efter en god måltid på Värmlandsmuseets restaurang for sällskapet vidare till Björkborn, där de fick träffa en man som hette Ragnar Solman. Han hade varit på Björkborn de tre åren som Alfred Nobel hade haft det som sommarställe. Han hade varit chef för Bofors och hans son och sonson hade följt i samma spår. Han var visserligen nu död sedan länge, kunde ändå redogöra för Alfred Nobels liv och hur hans testamente hade haft problem att godkännas och hur alla pengarna till sist blev till Nobelpris, kända över hela världen. Deltagarna for efter en husesyn nöjda hem via en kort paus i Sjötorp vid Göta kanal.

//Kristina Segerfeldt