Resa till Småland 28 maj, 2024.

Värnamo var målet för Aktiva Seniorers senaste utflykt. Närmare bestämt en trädgårdsanläggning som kallas Vandalorum. 34 trädgårdsintresserade medlemmar reste i ett strålande sommarvädermed Enströms buss mot Småland.

Det var ingen liten trädgård som skulle beses. Ca 3500 kvadratmeter olika rabatter och ängar bestod den nyanlagda trädgården av. Det hela var designat av Piet Oudodolfs, en känd trädgårdsarkitekt. En imponerande anläggning som för sin skötsel krävde många frivilliga volontärer.

Foto: B-M Håkansson

Gruppen leddes av en guide som berättade om tanken bakom anläggningen som ju anlades så sent som förra året. För att bli som det var tänkt måste nog kanske flera år till. Att man skall plantera många växter i likadana rabatter var en grundtanke.

 Efter en timmes guidning besökte gruppen restaurangen där de serverades en delikat måltid. En så kallad designbutik fanns också där man kunde spendera en del pengar…En ny promenad i solen hanns med innan bussen återvände till Grästorp.

// Kristina Segerfeldt