Besök SAAB bilmuseum

Vi var 30 aktiva seniorer som samåkte från Lionsmagasinet till museet i Trollhättan. Det är ett fint och modernt museum som ligger i Nohabs gamla lokaler i en unik miljö med spår av svensk industrihistoria. Museet har många besökare per år tex 27 923 (2017).

I samlingen av ca 120 bilar ingår bl.a. ur Saaben från 1947, klassiska Saab 96 och den populära 9–5. Där visas även många gamla tävlingsbilar som körts Erik Carlsson Stig Blomqvist Per Eklund och många fler.

Vi hade en mycket trevlig och kunnig veteranguide, som kuriosa berättade han varför många Saabar var militärgröna. Detta berodde på att när Saab gick över från flygplan till biltillverkning hade man mängder av grön färg över som man då använde till bilarna.

Vi fortsatte efter besöket med att äta lunch på restaurang Nova som ligger i samma byggnad.

Jag hoppas att alla tyckte det var en trevlig och informativ stund, för det tyckte jag.

// Gunnar ”Charlie” Håkansson