Aktiva seniorer iFocus

Vi var ett 25tal seniorer som besökte iFocus filmstudios i Främmestad.

De som visade oss runt i lokalerna var Ronnie och Maria Brolin. De äger anläggningen och verksamheten. Det finns 3000 kvm för konferenser, kulturupplevelser, mötesrum, konserthall och studios för kreativt lärande.

Kursverksamheten består av filmkollo med veckokurser under sommaren. Detta gäller barn i åldrarna 10–17 år. Man tar emot 900–1100 elever under dessa veckor. Årets kollo var snart fullt av ansökande från hela landet och även några från utlandet.

Numera kör man även ett seniorkollo på hösten med ett 100tal deltagare under några veckor.

Det finns för närvarande 147 bäddar, men fler byggs.

Det var ett mycket lärorikt besök som vi har i vår närhet och vet så lite om.

Efter besöket åkte de flesta till Liljedahls i Nossebro för att äta lunch.

Mätt och belåten.

// Gunnar ”Charlie” Håkansson