Hjo resan

Ett antal Aktiva Seniorer från Grästorp har varit på en innehållsrik resa till Hjo.

Guiden, Berit Johansson ledde den lilla gruppen i buss på gamla grusvägar runt i Skaraborg. De fick veta mycket om de så kallade platåbergen, Mösseberg, Hökensås och Ålleberg. Historiska platser runt i Falbygden besöktes, och många hänförande utsikter gladde deltagarna. I Hjo fick Estrid Ericsons lilla museum besök och de vackra trävillorna längs Vätterns strand blev flitigt fotograferade.

De besökte också den nybyggda Ekebergs gård utanför Tidaholm med både Alpackor och vackra hästar. Ett besök på en champinjonodling med möjlighet att handla en påse svamp nära Tidaholm avslutade en resa fylld av upplevelser och mycket ny kunskap. Ingemar Enström förde som alltid bussen försiktigt på de smala grusvägarna.

Kristina Segerfeldt